מבזקים
  • חדשות חריש
  • ביטחון
  • חינוך
  • קהילה ופנאי
  • נדל"ן
  • צרכנות
  • בריאות
  • ספורט
  • חדשות חריש
  • ביטחון
  • חינוך
  • קהילה ופנאי
  • נדל"ן
  • צרכנות
  • בריאות
  • ספורט
הוואטסאפ האדום
  • חדשות חריש
  • ביטחון
  • חינוך
  • חדשות חריש
  • ביטחון
  • חינוך
  • חדשות חריש
  • ביטחון
  • חינוך
  • קהילה ופנאי
  • נדל"ן
  • צרכנות
  • בריאות
  • ספורט
  • חדשות חריש
  • ביטחון
  • חינוך
  • קהילה ופנאי
  • נדל"ן
  • צרכנות
  • בריאות
  • ספורט
הוואטסאפ האדום
  • מדיניות פרטיות
  • תנאי שימוש
  • אודות חריש היום
  • הצהרת נגישות
  • פרסמו אצלנו
  • צור קשר
  • מדיניות פרטיות
  • תנאי שימוש
  • אודות חריש היום
  • הצהרת נגישות
  • פרסמו אצלנו
  • צור קשר

© 2025 כל הזכויות שמורות לחריש היום

בית בריאות

חגיגה לבנה: כך תבחרו את הגבינה הבריאה והעשירה ביותר לשולחן החג

לפני ארוחת שבועות: המלצות מעודכנות לצריכת גבינות שמכילות יותר ערכים תזונתיים ופחות נתרן

על ידי מערכת חריש היום
יוני 1, 2025
ב בריאות
חגיגה לבנה: כך תבחרו את הגבינה הבריאה והעשירה ביותר לשולחן החג

חג השבועות מזמן לחובבי המטבח החלבּי הזדמנות להתחדש – וגם לבדוק: אילו גבינות באמת מועילות לבריאות, ואילו פחות?

הערב נתכנס לארוחת החג, ובמרכז הרפואי הלל יפה בחדרה מפרסמים המלצות תזונתיות לבחירה נכונה במוצרי חלב. מורן ענתבי אלישע, דיאטנית קלינית בבית החולים, מציינת כי לא כל גבינה דומה לרעותה – ושדווקא מתוך המגוון הרחב הקיים כיום, ניתן לבחור נכון וליהנות מיתרונות תזונתיים משמעותיים.

"גבינות הן מקור מצוין לחלבון איכותי. החלבון שבמוצרי חלב מכיל את כל אבני הבניין (חומצות האמינו) שהגוף זקוק להן לבניית מסת שריר, לחיזוק מערכת החיסון ולתפקוד מערכות הגוף. בנוסף, הן מהוות מקור עיקרי לסידן בתזונה הישראלית. צריכת סידן חשובה לחיזוק העצמות ולמניעת אוסטאופורוזיס", היא מסבירה.

עם זאת, מדגישה ענתבי אלישע, לא די בבחירה אקראית של גבינות. יש להעדיף גבינות שמכילות כמות מתונה של שומן – 5% עד 9% – ובמיוחד כאלה שמועשרות בוויטמין D, אשר מסייע לספיגת הסידן בגוף בצורה מיטבית.

"סוגי הגבינות שעשירות במיוחד בסידן הן גבינה צהובה, ריקוטה וגבינות קשות כמו פרמזן או קשקבל", היא מוסיפה.

מורן ענתבי אלישע

מה לחפש על גבי האריזה? על פי ההמלצות, כדאי לשים לב לסימון "מועשר בוויטמין D" – שכן ויטמין זה אינו מצוי באופן טבעי בגבינות. בין המוצרים המועשרים שניתן למצוא כיום במדפים: קוטג' של טרה, מועשר בסידן ובוויטמין D; יוגורט MULTI של דנונה; משקה חלב מועשר של תנובה; ולבן יוטבתה 4.5%.

נוסף לכך, גבינות רבות מכילות שפע של ויטמינים ומינרלים חיוניים נוספים: ויטמין B12, החשוב לפעילות מערכת העצבים ולייצור תאי דם; ויטמין A, שמסייע לראייה, לבריאות העור ולמערכת החיסון; ויטמין B2 (ריבופלאבין), החיוני להפקת אנרגיה; חומצה פולית; וויטמין K2 – המצוי בעיקר בגבינות מיושנות.

גם מינרלים כגון זרחן, מגנזיום, אבץ ואשלגן מצויים בגבינות באחוזים משמעותיים – והם חיוניים לבריאות הלב, לתפקוד מערכת העצבים ולאיזון לחץ הדם.

לצד כל אלה, ממליצה הדיאטנית לשים לב לרמות הנתרן, שנוטות להיות גבוהות במיוחד בגבינות מעובדות. "חשוב לבחור בגבינות דלות נתרן", היא מדגישה, "בפרט עבור הסובלים מיתר לחץ דם או מטופלים במחלות לב וכלי דם".

הצטרפו עכשיו לקבוצת העדכונים של חריש היום!

https://chat.whatsapp.com/C7P0KwwjLwzF3oftMMXttR

שתףצייץ
  • מדיניות פרטיות
  • תנאי שימוש
  • אודות חריש היום
  • הצהרת נגישות
  • פרסמו אצלנו
  • צור קשר
  • מדיניות פרטיות
  • תנאי שימוש
  • אודות חריש היום
  • הצהרת נגישות
  • פרסמו אצלנו
  • צור קשר

© 2025 כל הזכויות שמורות לחריש היום

תפריט נגישות

  • מופעל ב favoriteאהבה ע״י עמית מורנו
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
  • אודות חריש היום
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • עמוד הבית
  • פרסמו אצלנו
  • צור קשר
  • תנאי שימוש

© 2025 חריש היום -אתר החדשות של חריש והסביבה.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie. בהמשך השימוש באתר זה, אתה מסכים לשימוש בקובצי Cookie. בקר/י ב-מדיניות הפרטיות וקובצי ה-Cookie.